Andrea Roskam

Zorgcoach en oprichter van Uw Zorg Mijn Zorg

Uw Zorg Mijn Zorg is ontstaan vanuit de persoonlijke ervaring met de ziekte van Alzheimer. Mijn vader kreeg deze ziekte op 69-jarige leeftijd. Na een aantal jaar werden de gevolgen die deze ziekte met zich meebracht zo ernstig dat het tijd werd om een aantal zaken te gaan regelen.

Het regelen van de juiste zorg

Ik merkte dat er in zo’n situatie veel op je afkomt en dat de verantwoordelijkheid voor het regelen van dit soort zaken zwaar is. In eerste instantie ga je zonder enige kennis van zaken om je heen bellen. Je vraagt je af wie o wie je kan helpen? Je belt met instanties en probeert met man en macht een oplossing te zoeken voor de korte termijn.

In zo'n situatie komt er veel op je af. Dat is best zwaar.

Mijn broer en zussen hadden net zoals ik een baan en als kinderen van een dementerende ouder, waren wij eigenlijk niet opgewassen tegen deze complexe problematiek. Inmiddels weet ik veel van deze ziekte, maar dit heeft veel tijd en energie gekost. Dit proces gaat gepaard met allerlei emoties zoals ontkenning en verdriet. Want je raakt je oorspronkelijke partner of ouder kwijt. Door het ziektebeeld wordt het een ander persoon. Je bent iemand kwijt die fysiek nog wel aanwezig is.

Zorgcoach

Werken met een schat aan ervaring

Uiteindelijk heb ik voor mijn vader de juiste zorg kunnen regelen. Terugkijkend naar dit lange proces, realiseerde ik me dat ik hiermee een schat aan ervaring heb opgedaan. Regelen en organiseren zit in mijn bloed, ook vanuit mijn werkervaring. Daarom heb ik besloten om deze ervaring te gebruiken om anderen ermee van dienst te zijn.

We willen de beste zorg voor onze ouders of onze partner

Want niet iedereen heeft kinderen die de mogelijkheid hebben om de zorg te regelen als er sprake is van complexe ziekten zoals Alzheimer. En we willen wel de beste zorg voor onze ouders of onze partner. Uw zorg, wordt mijn zorg. Graag deel ik met u mijn kennis en ervaring om efficiënt en tijdig de juiste zorg te regelen.”

Jan Aernout Broekhuysen

Zorgcoach en oprichter van Uw Zorg Mijn Zorg

Haar partner, mr. Jan Aernout Broekhuysen heeft zich ook actief verbonden aan dit initiatief. Hij richt zich op de juridische en administratieve kant van de zorg.

“Andrea en ik weten als geen ander wat het is om zorg te moeten organiseren voor onze allerliefsten. Hoe verdrietig ook, maar met een goede organisatie en de juiste mensen, kan je van de naarste situaties iets moois maken. Dat gun ik iedereen, want ook bij de begeleiding van onze ouders kunnen we helaas niet achteraf zeggen: Dat doen we de volgende keer beter.”

Jan Aernout

Vrijblijvend kennismaken